Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Στο δρόμο των ευχών

Διανύοντας την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, βιώνουμε ξανά τη γέννηση του Θεανθρώπου και παρατηρούμε την ασθμαίνουσα πορεία του έτους στη λήξη του.
Ο καθένας εισπράττει τα μηνύματα των δύο αυτών γεγονότων, που εορτάζονται με ιδιαίτερη λαμπρότητα, με το δικό του τρόπο και του δίνεται η ευκαιρία να αναπολήσει όσα πέρασε, να κρίνει πράξεις και παραλήψεις, να επαναπροσδιορίσει στόχους, να επιθυμήσει διάφορα για το μέλλον του, να κάνει το δικό του απολογισμό, ισολογισμό, προϋπολογισμό.
Είθισται να ανταλλάσσουμε ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο Το Νέο Έτος.
Ίσως οι φετινές ευχές να είναι ειλικρινέστερες και πέρα από τη συνήθη τυπολατρία.
Ίσως τα πάθη των τελευταίων ετών, να μας ξύπνησαν και να βρήκαμε τη χαμένη μας ανθρωπιά.
Ίσως να γίναμε ξανά ρεαλιστές.
Πέρα από οτιδήποτε μπορεί να μας έμαθε η κρίση που ζήσαμε και που δεν έχει σαφή ημερομηνία λήξης, πρέπει να οπλιστούμε ξανά σαν έθνος με τα παραδοσιακά όπλα που χάρισαν τις νίκες και τις επιτυχίες του παρελθόντος. Πίστη στο Θεό και τις δυνάμεις μας. Ελπίδα και αγωνιστικότητα. Θάρρος και αυταπάρνηση. Το αύριο έρχεται γρήγορα, ας είμαστε έτοιμοι.

Το μήνυμα της Γέννησης Του Κυρίου, είναι πρωτίστως μήνυμα αναδημιουργίας, επανάκαμψης, επανεκκίνησης. Εμπεριέχεται μέσα στη θρησκευτικότητα του γεγονότος, ο σπόρος του αγώνα για τη νέα ζωή. Δε χρειάζεται αναζήτηση, δίνεται ολοκάθαρος ο στόχος, αρκεί να παραμερίσουμε την έπαρση που μας κυρίευσε και να ταπεινωθούμε μπροστά στο Θείο και στη χαμένη μας ανθρωπιά.
Η είσοδος του νέου χρόνου, είναι μια τυπική διαδικασία, ένα χρονικό σημάδι χωρίς αξία από μόνο του. Εμείς ας του δώσουμε την αξία που ταιριάζει.
Είμαστε ένα έθνος με ιστορία μοναδική. Ας γίνει η νέα χρονιά, το εφαλτήριο σημείο για την αναγέννηση. Αναγέννηση και στιγματισμός της εποχής μας, με δικές μας πλέον επιτυχίες. Επιτυχίες που θα προστεθούν σ' αυτές των προγόνων, τροφή για το σύγχρονο κόσμο μας, όπως μας άφησαν ευχή και κατάρα οι προγενέστεροι στυλοβάτες του έθνους. Γιατί ο Έλληνας δεν μπορεί να είναι μόνο θεριστής. Είναι πρώτα απ' όλα σπορέας.
Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, εύχομαι οι φετινές γιορτές να είναι ορόσημο για ένα καλύτερο προσωπικό και οικογενειακό μέλλον για όλους.
 
Χ  Ρ  Ο  Ν  Ν  Ι  Α     Π  Ο  Λ  Λ  Α 




O διαχειριστής του blog. (Σ.Σ.)