Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Αιτήσεις-Ενστάσεις-Εφέσεις κατά των μειώσεων των συντάξεων

Οι μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ξεπέρασαν κατά πολύ τις αντίστοιχες των άλλων συνταξιουχικών κλάδων, επηρέασαν όπως ήταν φυσικό, κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας που εξαρτάται από την οικονομική δεινότητα του καθενός.
Η οργή και η αγανάκτηση είναι δεδομένες και οδηγούν στην αναζήτηση τρόπων αντίδρασης.
Οι ενημερώσεις του Γενικού Λογιστηρίου για το ύψος των μειώσεων και η δυνατότητα για ενστάσεις και έφεση στις σχετικές αποφάσεις, προκάλεσαν μια εύλογη επιθυμία για ενέργειες προσφυγών και εκδηλώθηκε η απαίτηση πρωτοβουλίας από τον Σύνδεσμο για περαιτέρω ενημέρωση.
Έτσι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε μια σειρά επαφών και ενεργειών με σκοπό την καλύτερη και ασφαλέστερη εξαγωγή συμπερασμάτων.
Τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας, παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου στα μέλη, σε συγκεντρώσεις που έλαβαν χώρα στα γραφεία του Συνδέσμου.
Επειδή συμπερασματικά, η οποιαδήποτε ενέργεια, έχει να κάνει με την προσωπική εκτίμηση του καθενός, που ενδεχομένως να επηρεάζεται από αποτελέσματα σε παρελθούσες ανάλογες προσφυγές, γνωρίζουμε ενημερωτικά και μόνο, πως εφ' όσον κάποιος αποφασίσει να προσφύγει κατά των αποφάσεων με ατομικές ενέργειες και όχι μέσω δικηγορικού γραφείου, δύναται να χρησιμοποιήσει τα έγγραφα-υποδείγματα που προώθησε η Ομοσπονδία και υπάρχουν στους ακόλουθους συνδέσμους :


α) Υπόδειγμα Αίτησης Θεραπείας προς το Γ.Λ.Κ.
http://www.poaasa.gr/upodeigma-aitisis-therapeias-pros-to-g.l.k.

β) Υπόδειγμα Έφεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο
http://www.poaasa.gr/upodeigma-ephesis-sto-elektiko-sunedrio

γ)Υπόδειγμα Ενστάσεως Νο 31
http://www.poaasa.gr/upodeigmata-enstaseon-gia-ta-axreostitos-katablithenta

δ)Υπόδειγμα Ενστάσεως Νο 32
http://www.poaasa.gr/upodeigma-32

Τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μπορούν να παραλάβουν τα έντυπα και από τα γραφεία του Συνδέσμου.

Η προθεσμία κατάθεσης οποιασδήποτε ενέργειας, είναι συνολικά 120 ημέρες, από την ημερομηνία του εγγράφου του Γ.Λ..

Για επιπλέον ενημέρωση, χρήσιμη για εξαγωγή συμπερασμάτων και ενδεικτική του κόστους των προσφυγών, είναι και η ανάγνωση των σχετικών αναρτήσεων της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. και της Ε.Α.Α.Σ. Λάρισας στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.poaasa.gr/upodeigmata-eggraphon-prosphugon-

http://eaaslarisas.blogspot.gr/search?updated-max=2013-03-29T22:16:00%2B02:00&max-results=10