Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Από Το Πάθος στην Ανάσταση.....

El Greco, Ο Χριστός αίρων τον σταυρόν. 1580. 
Μητροπολιτικό Μουσείο της Ν. Υόρκης.
(Μήνυμα Θεού Αναστάσιμο -
                     Ευχές ανθρώπων ελπιδοφόρες) 
 
...αποκριθείς δε ο άγγελος είπε ταις γυναιξί : μη φοβείσθε υμείς, οίδα γαρ ότι Ιησούν τον εσταυρωμένον ζητείτε,ουκ έστιν ώδε, ηγέρθη γαρ καθώς είπε..
(κατά Ματθαίον, 28/5,6)

Ιησούς προς του μαθητές, την ημέρα της Αναλήψεως:
...ο πιστεύσας και βαπτισθείς σωθήσεται, ο δε απιστήσας κατακριθήσεται.
(κατά Μάρκον, 16/16,17)
   Ένα σημαντικό μήνυμα και μια σωτήρια οδηγία. Έχουμε όλοι μας την ευκαιρία τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο, να προστρέχουμε στα κείμενα των Ιερών Ευαγγελίων, για να ποτίσουμε την ψυχή μας με μήνυμα ελπίδας και σωτηρίας. Ηγέρθη γαρ(αναστήθηκε) ενημερώνει ο άγγελος και επισημαίνει πως αυτό ήταν μια υπόσχεση και δέσμευση του Ιησού (καθώς είπε) που τηρήθηκε. Και ευθέως μας θέτει προ των ευθυνών μας.
   Όταν ο Θεός μας τηρεί το λόγο του, ποια ευτελή δικαιολογία μπορεί να σταθεί για την αδιαφορία του ανθρώπου ?

 

El Greco, H Ανάσταση. 1596-1600.
Στην Πινακοθήκη του Prado στη Μαδρίτη.
Ας αναθεωρήσουμε λοιπόν όσοι σαν μικρά άταχτα παιδιά προσπαθούμε διαρκώς να βρούμε ανεδαφικές δικαιολογίες για τις αμέτρητες αταξίες μας. Η ευθύνη είναι προσωπική για όσα κάνουμε. Ας μην δείχνουμε τους άλλους ως γενεσιουργό αιτία των δικών μας λαθών. Ας αναπτύξουμε το κριτήριο της αντίστασης. Ας πορευόμαστε τον επίγειο Γολγοθά μας με την προσδοκία της Ανάστασης και ας κάνουμε όσα μας αναλογούν χωρίς παρεκτροπές. Η οδηγία υπάρχει : «εκείνος που θα πιστέψει και θα βαπτισθεί θα σωθεί. Εκείνος που δε θα πιστέψει θα κατακριθεί».Αυτό είναι το κλειδί της σωτηρίας, η πίστη μας. Και έχουμε και το δικαίωμα της επιλογής.
Να προσγειωθούμε λοιπόν και με επίγνωση του Θείου Δράματος να φτάσουμε στην πραγματική Ανάσταση. Κι έπειτα αφού η ψυχή μας ευφρανθεί, ας παροτρύνουμε και το σώμα μας να εκδηλώσει χαρά και να εορτάσει το Λαμπρό Γεγονός.

 
Για ακόμα μια φορά θα γίνουμε κοινωνοί του Θείου Πάθους, έως το τέλος Του. Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναστάσεως, θα 'ρθεί για να αποτελέσει το θεμέλιο για ένα καλύτερο μέλλον.
Το Άγιο Φως να φωτίσει κάθε ψυχή και να μας οδηγήσει στην επιτυχία κάθε ευγενούς στόχου μας.
 
Δεχτείτε αυτό το μήνυμα με τις ειλικρινείς ανθρώπινες ευχές μας.

Η Δύναμις του Κυρίου μας, ας μας χαρίζει υγεία και να διευκολύνει τον αγώνα του καθενός μας στην προσωπική και οικογενειακή του πορεία.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται στα μέλη του Συνδέσμου 
και τους αναγνώστες του "Λόγος ευθύνης"
 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ