Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Λειτουργία των Παιδικών Εξοχών Ελληνικής Αστυνομίας το 2014


Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβίβασε για ενημέρωση, έγγραφο του Ιδρύματος "Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας" που αφορά στη λειτουργία των  Παιδικών Εξοχών της Ελληνικής Αστυνομίας στον Άγιο Ανδρέα - Αττικής, κατά την ερχόμενη θερινή περίοδο έτους 2014.



Στα αποσπάσματα του εγγράφου που ακολουθούν, παρέχονται γενικές πληροφορίες για:
α) τα παιδιά που επιθυμούν να φιλοξενηθούν
β) τα στελέχη των Παιδικών Εξοχών
γ) όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία.
Το εν ενεργεία προσωπικό που επιθυμεί να αποσπασθεί για κάλυψη διαφόρων καθηκόντων, μπορεί να απευθύνεται στις Υπηρεσίες που υπηρετεί. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε, οι εν ενεργεία στις Υπηρεσίες τους ενώ οι εν αποστρατεία, αυτοπροσώπως στις κατά τόπους Ενώσεις Αποστράτων ή στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.
___________________________

................................................
Α-1. Κατά την ερχόμενη θερινή περίοδο έτους 2014, θα λειτουργήσουν οι Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας στον Άγιο Ανδρέα -Αττικής,
στις οποίες θα φιλοξενηθούν παιδιά από όλη την Ελλάδα, του Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού και Πολιτικού ( εν ενεργεία & εν αποστρατεία), Συνοριακών Φυλάκων & Ειδικών Φρουρών σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους, διάρκειας δεκαπέντε(15) ημερών η κάθε μία, ως εξής:

(1) Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: αρχίζει την 24-6-2014 ημέρα Τρίτη και λήγει την 9-7-2014 ημέρα Τετάρτη, κατά την οποία θα γίνουν δεκτά παιδιά και των δύο φύλων που έχουν γεννηθεί τα έτη 2004,2005,2006 και 2007 (Διευκρινίζεται ότι δεν παρέχεται η δυνατότητα στα αδέλφια διαφορετικού φύλλου, να διαμένουν στον ίδιο κοιτώνα).

(2) Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: αρχίζει την 14-7-2014 ημέρα Δευτέρα και λήγει την 28-7-2014 ημέρα Δευτέρα κατά την οποία θα γίνουν δεκτά μόνο κορίτσια που έχουν γεννηθεί τα έτη 1998 έως και 2003.

(3) Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: αρχίζει την 1-8-2014 ημέρα Παρασκευή και λήγει την 16-8-2014 ημέρα Σάββατο κατά την οποία θα γίνουν δεκτά μόνο αγόρια που έχουν γεννηθεί τα έτη 1998 έως και 2003.

   2. Στη Β΄και Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟ μπορούν να φιλοξενηθούν  και τα παιδιά της Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (γενν. τα έτη 2004,2005,2006 και 2007) εφόσον στις αντίστοιχες περιόδους έχουν εγγραφεί αδέλφια τους, τα οποία όμως θα διαμένουν σε ξεχωριστά κτίσματα(κοιτώνες) και εφ' όσον υπάρχει διαθεσιμότητα σε κλίνες.

  3. Οι γονείς που επιθυμούν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στις Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, θα πρέπει να υποβάλλουν  σχετική δήλωση οι μεν εν ενεργεία στις Υπηρεσίες που υπηρετούν, οι δε εν αποστρατεία στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα του τόπου διαμονής τους, μέχρι και την 17-3-2014.

...................................................................................

12. Οι γονείς που επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους, ως Στελέχη, θα πρέπει να το δηλώσουν στο Ίδρυμα "Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας" (κτιριακό Συγκρότημα πρώην Αστυνομικής Ακαδημίας - Λ.Μεσογείων 96) ή μέσω της Υπηρεσίας τους, μέχρι την 17-3-2014, υποβάλλοντας σχετική αίτηση σύμφωνα με το "Υπόδειγμα Γ΄" και πρόσφατο πιστοποιητικό καλής υγείας, που θα έχει εκδοθεί από Δημόσιο Νοσοκομείο - Θεραπευτήριο του Ι.Κ.Α. - Κέντρο Υγείας ή από τα Ιατρεία της Ελληνικής Αστυνομίας.
...................................................................................

13. Ως Στελέχη (Συντονιστής - Κοινοτάρχες - Ομαδάρχες) θα ορισθούν παιδιά του Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας ηλικίας κατά την πρώτη περίοδο μόνο κορίτσια από 15 ετών και άνω, για τη δεύτερη και τρίτη περίοδο ηλικίας από 17 ετών και άνω στο αντίστοιχο φύλο φιλοξενίας.  
       
     Γα την επιλογή θα ληφθεί υπόψη:
    α) Η ευδόκιμη προϋπηρεσία στις Παιδικές Εξοχές και 
   β) Η φοίτηση σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. σχετικά με την Παιδαγωγική (Εκπαιδευτικού - Γυμναστού - Κοινωνικού Λειτουργού - Βρεφονηπιοκόμου κ.λ.π.)
......................................................................................


Γ. Επίσης όσοι από τον εν αποστρατεία ή εν συντάξει Αστυνομικό ή πολιτικό προσωπικό επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση εθελοντικής εργασίας στις κατασκηνώσεις για τις ειδικότητες, ένας(1) βοηθός μάγειρα και ένας(1) για την αποκομιδή απορριμάτων τρεις(3) φορές την ημέρα και ευπρεπισμού του χώρου, μπορεί να υποβάλλει αίτηση στο Ίδρυμα "Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας" η οποία θα εξετασθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, με απαραίτητα δικαιολογητικά για μεν την ειδικότητα βοηθού μάγειρα, βιβλιάριο υγείας, προϋπηρεσία και γνώστη μαγειρικής τέχνης, μία υπεύθυνη δήλωση αναγγελίας στη Δ.Ο.Υ. θεωρημένη από την ίδια Υπηρεσία καθώς και μια υπεύθυνη δήλωση αναγγελίας στον ασφαλιστικό του φορέα θεωρημένη από τον ίδιο φορέα, στην οποία να δηλώνει ότι προσφέρει εθελοντική εργασία στις κατασκηνώσεις του Ιδρύματος "Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας", για δε την ειδικότητα αποκομιδής απορριμάτων και ευπρεπισμού του χώρου μόνο τις υπεύθυνες δηλώσεις που αναγράφονται ανωτέρω.
................................................................................