Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Τράπεζα αίματος

 Μια ακόμα πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συνδέσμου στην προσπάθειά του ν΄ αναδείξει ένα μεγάλο πρόβλημα και ταυτόχρονα να βοηθήσει στον περιορισμό του, δρομολογήθηκε και πλέον αναμένει τη συμμετοχή όλων.
 Στην Τράπεζα αίματος του Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α., δημιουργήθηκε «λογαριασμός» στο όνομα του Συνδέσμου μας και ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη «κατάθεση» από τον Γεν.Γραμματέα του Δ.Σ. κ.Στέργιο Σαββίδη.
  Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας τα αποθέματα σε αίμα είναι δυσανάλογα προς τις ανάγκες των πολιτών της. Πολλοί από εμάς αντιμετωπίσαμε ήδη την ψυχοφθόρα διαδικασία της αναζήτησης φιαλών αίματος και γνωρίσαμε το πρόβλημα από «πρώτο χέρι». Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να δημιουργήσουμε το δικό μας αποθεματικό, για να βοηθήσουμε τα μέλη του Συνδέσμου μας να καλύψουν μέρος των αναγκών τους.

Ο Γεν. Γραμματέας Στέργιος Σαββίδης έκανε την αρχή,
ακολουθήστε.......!!!  
  Είναι επίσης γνωστό και κατανοητό πως τα περισσότερα μέλη μας, λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας αδυνατούν να βοηθήσουν οι ίδιοι, μπορούν όμως να ενεργοποιήσουν το οικογενειακό τους περιβάλλον και να στηρίξουν έτσι έμμεσα το εγχείρημα που αφορά στις δικές μας ανάγκες. Είναι μια Τράπεζα που πραγματικά εξαρτάται από τις δικές μας καταθέσεις και μας ανταμείβει με ζωή.
  Ευνόητο είναι ότι η συμμετοχή πρέπει να είναι καθολική και δεν πρέπει να γίνει κατάχρηση στη ζήτηση). Οι χορηγούμενες ποσότητες θα έχουν άμεση εξάρτηση από το αποθεματικό και τη συμμετοχή του καθενός στο εγχείρημα.
  Όλοι γνωρίζουμε τα θετικά μιας τέτοιας πρωτοβουλίας η οποία πέραν του ατομικού οφέλους, προάγει την κοινωνικότητα και την αλληλεγγύη. Τώρα που η αιμοδοσία δεν «πληρώνεται» με 4-ήμερες απαλλαγές υπηρεσίας, μας δίνεται η ευκαιρία ν’ αναδειχθούμε  πραγματικοί εθελοντές. 
  Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθειά μας, μπορούν να δώσουν αίμα σε οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας, υπέρ του Λογαριασμού του «Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης» στο ΑΧΕΠΑ και ακολούθως να λάβει σχετική βεβαίωση την οποία θα μας την προσκομίσει ή θα αποστείλει, προκειμένου να ενημερωθεί το αρχείο μας και να ελέγχονται άμεσα οι διαθέσιμες ποσότητες αίματος.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.