Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Μελών έργα – Νέο βιβλίο


Πραγματοποιήθηκε την 20η Μαρτίου 2017, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων, η παρουσίαση του 2ου συγγράμματος του μέλους μας και Επίτιμου Προέδρου του Συνδέσμου κ.Θεοχάρη Βασίλειου, με τίτλο «Η πολιτιστική επιρροή του Βυζαντίου στη Δυτική Ευρώπη και στην Αναγέννηση».

  Σε μια γεμάτη αίθουσα από προσκεκλημένους του συγγραφέως, τόσο ο ίδιος όσο και οι τρεις ομιλητές-παρουσιαστές του βιβλίου, περιέγραψαν εύστοχα το περιεχόμενο του πονήματος του κ.Θεοχάρη, ερεθίζοντας τη διάθεση εραστών και μη της επιστημονικής ιστορικής έρευνας, θαυμαστών και μη του «Βυζαντίου», να γίνουν κοινωνοί άγνωστων πτυχών ή απλά ν’ αποσαφηνίσουν τις άτακτες γνώσεις τους για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο του κόσμου, μέσα από την ανάγνωσή του. 



Το βιβλίο παρουσίασαν εκτός του συγγραφέως (1ος από δεξιά), οι κ.κ. Κωνσταντίνος Χρήστου(Καθηγ.Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ), Στράτος Σιμιτζής(Δημοσιογράφος-Συγγραφέας) και Νικόλαος Πασχαλίδης(Δικηγόρος - Συγγραφέας).


  Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Σακονίδης Γεώργιος συνοδευόμενος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ.Σαββίδη Στέργιο(Γενικό Γραμματέα), Κελεπούρα Βασίλειο(Ταμία) και Πουλαδάκη Δημήτριο(Δημόσιες Σχέσεις) έδωσαν το παρόν εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο, ανταποκρινόμενοι στην τιμητική πρόσκληση του συγγραφέως.
   Έχοντας την πεποίθηση πως και αυτό το έργο του κ.Θεοχάρη θα γνωρίσει επιτυχία, παροτρύνουμε τους αναγνώστες μας να το προμηθευτούν για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
  Το βιβλίο την έκδοση του οποίου  ανέλαβε ο εκδοτικός οίκος UNIVERSITY STUDIO PRESS, διατίθεται σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών.



   Στέργιος Σαββίδης
 Γ. Γραμμ. Συνδέσμου