Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Σ.Α.

 Το διήμερο 26 και 27 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε το 18ο πανελλήνιο συνέδριο ( εκλογικό ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας(Π.Ο.Α.Σ.Α.), στο Συνεδριακό Κέντρο των Κατασκηνώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στον Άγιο Ανδρέα Ν.Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα Αττικής.
Στο συνέδριο συμμετείχαν από το  Σύνδεσμό μας  ο πρόεδρος κ. Σακονίδης Γεώργιος και τα μέλη του Δ.Σ. κκ. Ντομάζης Μαργαρίτης και Πουλαδάκης Δημήτριος.
Tην πρώτη ημέρα του συνεδρίου, Παρασκευή 26-5-2017 , ο πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. Χριστακόπουλος Ευάγγελος, αφού διαπιστώθηκε απαρτία, κήρυξε την έναρξη των εργασιών και ανακοίνωσε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του συνεδρίου. Ακολούθως   παρουσίασε τα πεπραγμένα του Δ.Σ. για την τριετία που πέρασε.
Στη συνέχεια ο ταμίας κ. Τσιβίκης Ηλίας παρουσίασε τον ισολογισμό, απολογισμό και τον προϋπολογισμό της Π.Ο.Α.Σ.Α. και ακολούθησε ο πρόεδρος της Ε.Ε. ο οποίος διάβασε την έκθεση του οικονομικού ελέγχου της Ε.Ε.. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνεδρίου κάλεσε τους παρισταμένους συνέδρους να εγκρίνουν συνολικά τα πεπραγμένα  και να απαλλάξουν τα μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε. από κάθε ευθύνη , όπως και έγινε ομοφώνως.


Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου παρέστησαν : Ο Γενικός Γραμμ. Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκης Δημήτριος, ο Αναπλ. Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικ. Ανασυγκρότησης κ. Φιλιππάκος Τζανέτος, Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ.Τσουβάλας Κων/νος,ο  εκπρόσωπος του Π.Σ. Επιπυραγός κ. Γαβαλάς Σάββας, ο εκπρόσωπος του Λ.Σ.-Ελλην. Ακτοφυλακής Υποναύαρχος κ.Ντούνης Αθανάσιος, ο Επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστρ. κ.Καραμαλάκης Μιχαήλ, η πρόεδρος του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Ταξίαρχος κ. Χαρώνη Παναγιώτα,, ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Αντιστρ. ε.α. κ.Ροζής Βασίλειος, ο πρόεδρος της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. κ. Κατσιαμάκας Ιωάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξ. ΕΛ.ΑΣ. Αττικής κ. Βράντζας Βασίλειος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος Ι.Κ.Α. -Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών κ.Κουμπούρης Δήμος, ο Πρέσβης επί τιμή κ. Νεζερίτης Δημήτριος και ο επίτιμος πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. Αθανασίου Θεόφιλος.
Ο πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. Χριστακόπουλος, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους συνέδρους, απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυναν και ο πρόεδρος της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α., ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ., ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., ο Γεν. Γραμμ. Δημόσιας Τάξης, ο Αναπλ Γ.Γ. Υπουρ. Εσωτ. και Διοικ. Ανασυγκρότησης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στη συνέχεια ο κεντρικός ομιλητής κ.Νεζερίτης Δημήτριος ανέπτυξε το θέμα : «Μια αντιπαράθεση - Η Τουρκική πολιτική έναντι της Ελλάδας και η Ελληνική πολιτική έναντι της Τουρκίας».
Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών στους : πρέσβη επί τιμή κ.Νεζερίτη Δημήτριο, Αντιστρ. ε.α. ΕΛ.ΑΣ. κ. Παπαναγιώτου Σπυρίδωνα, Υπαστ.Β'  ε.α., πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α.Ν.Κορινθίας και επίτιμο αντιπρόεδρο της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. Σανδραβέλη Ιωάννη, Υπαστ. Β' ε.α. επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου Αποστράτων Σ.Α. Ν. Ανατολικής Αττικής και επίτιμο μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. Χατζάρα Νικόλαο και Δ/ντή του ιδρύματος  Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας Αστν. Δ/ντή κ. Μπακαλάρο Γεώργιο.     
  Μετά τις απονομές ο κ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Τσουβάλας Κων/νος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Α. και η πρώτη ημέρα του συνεδρίου έκλεισε με δεξίωση στην κεντρική αίθουσα εστίασης των κατασκηνώσεων.
  Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου , Σάββατο 27-5-2017 , έλαβαν το λόγο οι σύνεδροι  που είχαν εγγραφεί  για να μιλήσουν και στη συνέχεια μίλησαν οι : Αντιπρόεδρος κ. Αναγνώστου Γρηγόριος για συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα Μ.Τ.Σ. -Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., το μέλος του Δ.Σ. κ. Πανόπουλος Δημήτριος για το ΝΙΜΤΣ, Ειδικός Γραμματέας και Νομικός Σύμβουλος κ. Καλογιαννάκης Νικήτας για νομικά θέματα και Γεν. Γραμμ. κ.Κουτσοποδιώτης Οδυσσέας για οργανωτικά θέματα της Π.Ο.Α.Σ.Α. και των Συνδέσμων - Ενώσεων.
  Μεταξύ των ομιλητών ήταν και δύο εκ των εκπροσώπων του Συνδέσμου μας, οι κκ Σακονίδης Γεώργιος (Πρόεδρος) και Ντομάζης Μαργαρίτης (Ειδικός Γραμματέας), στις θέσεις των οποίων θα αναφερθούμε σε ειδική ανάρτηση.
  Στη συνέχεια και πριν την έναρξη των αρχαιρεσιών μίλησαν οι σύνεδροι και υποψήφιοι για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. Με την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών η Εφορευτική επιτροπή ανακοίνωσε και ανακήρυξε τα εκλεγέντα τακτικά και επιλαχόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόεδρος  (μόνος υποψήφιος ) επανεξελέγη ο νυν πρόεδρος κ. Χριστακόπουλος Ευάγγελος, 14 τακτικά και 15 επιλαχόντα μέλη του Δ.Σ. καθώς και 3 τακτικά και 1 επιλαχών μέλος της Ε.Ε. 
Ο υποψήφιος από το Σύνδεσμό μας για το Δ. Σ. κ. Μαργαρίτης Ντομάζης εξελέγη 1ο επιλαχών μέλος. 
 Στους εκλεγέντες ευχόμεθα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους.


Αναμνηστική στη λήξη του Συνεδρίου


  Γεώργιος Σακονίδης