Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ψηφιοποίηση των περιοδικών της Ελληνικής Αστυνομίας και των πρώην Σωμάτων της Χωροφυλακής & Αστυνομίας Πόλεων


Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση του περιοδικού της Ελληνικής Αστυνομίας και των περιοδικών των πρώην Σωμάτων
της Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των τευχών του περιοδικού της Ελληνικής Αστυνομίας και των περιοδικών των πρώην Σωμάτων της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά στην ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση, ηλεκτρονική αρχειοθέτηση και διαδικτυακή προβολή (700) τευχών του περιοδικού:


•     «Αστυνομικά Χρονικά», από το 1953 έως το 1983,  

•    «Επιθεώρηση Χωροφυλακής», από το 1970 έως το 1983,

•     «Αστυνομική Επιθεώρηση», από το 1984 έως το 2002 ,

•     «Αστυνομική Ανασκόπηση», από το 2003, και

στην καταγραφή των τίτλων των βιβλίων που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του Σώματος, στο Τμήμα Ιστορίας και Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το υλικό είναι διαθέσιμο στο νέο ιστότοπο που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
καθώς και με υπερσύνδεση (link) στην κατηγορία «Περιοδικό Αστυνομική Ανασκόπηση» στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το έργο ανέλαβε και ολοκλήρωσε η ανάδοχος εταιρία «MainSys», η οποία έχει αναλάβει και την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση της βάσης δεδομένων και της ιστοσελίδας για (5) έτη καθώς και την υποχρέωση ψηφιοποίησης, αρχειοθέτησης και ανάρτησης στην ιστοσελίδα κάθε νέου υλικού της «Αστυνομικής Ανασκόπησης» για το ίδιο χρονικό διάστημα. Επίσης θα εκπαιδεύσει το προσωπικό που διαχειρίζεται τη βάση δεδομένων και την ιστοσελίδα για όσο χρόνο κριθεί απαραίτητο.  

.                                                                                                                                             .