Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Χαιρετισμός του νέου Προέδρου του Συνδέσμου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
εκπροσωπώντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, που προέκυψε από τις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου 2018, κατ’ αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή, που μας κάνατε, να μας εκλέξετε ως εκπροσώπους σας.
Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα και προσωπικά για την εκλογή μου, στη θέση ευθύνης που μου αναθέσατε και δεσμεύομαι να υπηρετήσω τους σκοπούς του Συνδέσμου μας, όπως περιγράφονται στο καταστατικό ίδρυσής του, καθώς και τους στόχους του νέου Δ.Σ., με τον ίδιο τρόπο που το έκανα, στη διάρκεια του υπηρεσιακού μου βίου.
Απευθυνόμενος σε σας για πρώτη φορά, από αυτό το «βήμα», θέλω να σας προσκαλέσω και να σας παρακαλέσω, να συμμετάσχετε στις δράσεις και εκδηλώσεις μας. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας και τον κάθε ένα ξεχωριστά. Ήταν ευχάριστη έκπληξη για όλους μας, η πρωτοφανής συμμετοχή των μελών μας στις εκλογές του 10ης Φεβρουαρίου.
Είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε τις προτάσεις και τις ιδέες σας, ακόμη και τα παράπονά σας. Μη διστάσετε να μας διορθώνετε, αν βλέπετε κάποιο σφάλμα ή ότι κάτι μας διαφεύγει. Θέλουμε την καλόπιστη κριτική σας, για να γίνουμε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί, για το κοινό καλό.
Τα χρόνια της κρίσης που εξακολουθεί να περνά η Πατρίδα μας είναι δύσκολα και μας επηρεάζουν όλους. Οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται. Πιστεύω ότι έχουμε την υποχρέωση, ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο να συνεχίσουμε τη διαδρομή, που ξεκίνησε το άξιο απελθόν Διοικητικό Συμβούλιο και να αναδεικνύουμε το ανθρώπινο πρόσωπο του Συνδέσμου μας. Το κάναμε ήδη, πριν λίγες μέρες, με την υποστήριξη της εκδήλωσης του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α., και θα συνεχίσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να προσφέρουμε στο κοινωνικό μας σύνολο και σε κάθε ευάλωτη ομάδα του, την ηθική και υλική συμπαράσταση μας. Σας παρακαλούμε να μας ενημερώνετε, όταν πέφτουν στην αντίληψή σας, περιστατικά συνανθρώπων μας (συνάδελφοι απόστρατοι και στην ενέργεια ή ιδιώτες), που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως υγείας, μοναξιάς, περιθωριοποίησης κ.α.. Μόνο ενωμένοι και με αλληλεγγύη θα μπορέσουμε να περάσουμε πιο εύκολα, τη δοκιμασία που διανύουμε. Προσωπικά πιστεύω ότι το δόγμα «η ισχύς εν τη ενώσει» είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας και είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε.
Η συμπαράσταση και στήριξη των εν ενεργεία συναδέλφων μας είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας. Εμείς οι Απόστρατοι, ως ενεργοί πολίτες του σήμερα και έχοντας όλη τη γνώση των χρόνων μας και τη σοφία από την εμπειρία μας στη ζωή, μπορούμε και θέλουμε να χτίζουμε γέφυρες με όλη την κοινωνία.
Κλείνοντας θα ήθελα να διευκρινίσω ότι επειδή αποδείχθηκε στα χρόνια της κρίσης, πως τίποτα δε μας χαρίζεται, δηλώνουμε ότι στους δίκαιους αγώνες που δίνουμε και θα δίνουμε, δε θα είμαστε απλά παρόντες, αλλά και στην πρώτη γραμμή τους .-

Χρήστος Ιωαννίδης
 Υποστράτηγος ε.α.